Ortodoks ╰⊰¸¸.•¨* Javanese – Jawa (Indonesia)

http://faithbookorthodoxy.wordpress.com

FAITHBOOK – ORTHODOXY

Ortodoks

Tembung ortodoks wujud siji tembung majemuk lan asalé saka rong tembung basa Yunani: “orthos” (“bener”) lan “doxa”, dokein (“pikiran”, “ajaran” utawa “pendhapat”). Ortodoksi sajeroning siji ajaran agama tegesé ya iku “ajaran kang bener”, nanging lumrahé iki ditegesaké minangka “ajaran kang lawas”, “ajaran kang kuna”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s