Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟΓΙΑΝ ΑΔΑΣΕΒΙΤΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΡΩΣΗ, Η ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ & Η ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ╰⊰¸¸.•¨* ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΑΛΛΑ ΤΩΝ POLLUX BAND

http://orthodoxsaintvalentine.wordpress.com

ORTHODOX SAINT VALENTINE

5032956327_4ff3de0460_o

photo

Μαρία Τσάλλα των Pollux Band

Τα αγέννητα σπουργίτια

Μανούλα,
Λες πως δεν ζω, μα κοίτα, τέσσερα αριθμώ μέλη.
Στο κόσμο που αρνείσαι να με φέρεις, ο Θεός με θέλει.
Δεν αναπνέω μόνο μου ακόμα, αλλά αναπνέω μέσα από εσένα
Δυο υπάρξεις, δυο καρδιές σε σώμα που λέγεται ένα.
Αποφασίζεις πως είναι για καλό μου,
μα δεν ρώτησες μανούλα για το δίκιο το δικό μου;
Σε ακούω, σε νιώθω, μυρίζω τα αισθήματα σου
κάθε σκέψη και κραυγή καθώς δακρύζουν τα όμματα σου.
Ποιος άνθρωπος μαμά αποφασίζει για εμένα;
Ποια μοίρα, ποιος θνητός πέρα από εσένα;
Πόσο μια ψυχή μπορεί να αντέξει στο κρύο;
Σε μια στιγμή το ιατρείο γίνεται σφαγείο.
Θεέ μου ας ήμουνα σπουργίτι και να μπορούσα να πετάξω
στου ουρανού την αγκαλιά για λίγο να λουφάξω.
Ακούω τον γιατρό να μπαίνει και η ψύχη σου μένει μόνη
ο Θεός εκπληρώνει την ευχή μου και απ’τον πόνο με λυτρώνει.
Πετάω ψηλά σε Εκείνον και χαράζω νέο δρόμο
αν και θα ήθελα το βράδυ να κοιμάμαι στον δικό σου ώμο.
Καθώς ανεβαίνω μαμά βλέπω πολλά σπουργίτια στο αέρα
ξεκινούν από κάθε γωνιά της Γης και κάθε απώλεια σκοτεινιάζει λίγο την ημέρα.
Μαμά πες στις άλλες μανούλες τα σπουργίτια να μην αφήσουν
γιατί κάποια στιγμή απ’ τις απώλειες ο ήλιος και τα άστρα μας θα σβήσουν ..

https://www.facebook.com/groups/211026374035/permalink/10151823170044036/

Μαρία Τσάλλα των Pollux Band

em

Ο Γυναικολόγος Ιατρός

Στόγιαν Αδάσεβιτς από τη Σερβία

εξομολογείται για το τι είναι η εκτρώση, η αντισύλληψη &

η εξωσωματική γονιμοποιήση

http://paintingleaves.blogspot.com

PAINTING LEAVES

Τo κείμενο, το οποίο στη συνεχεία αναδημοσιεύουμε, είναι άκρως αποκαλυπτικό για την τόλμη, την ειλικρίνεια και την αμεσότητά του. Τα όσα αναφέρονται σε αυτό για την τραγική κατάσταση στην γειτονική χώρα της Σερβίας, αντικατοπτρίζουν δυστυχώς και την ζοφερά πραγματικότητα της πατρίδος μας.

Είναι παρήγορη η ύπαρξη αφυπνιστικών φωνών, όπως η παρούσα από τη Σερβίας και μακάρι αυτές να πολλαπλασιασθούν, να διεγείρουν συνειδήσεις, να οδηγήσουν σε μετάνοια και να παύση επί τέλους το Ολοκαύτωμα των Εκτρώσεων, ώστε να γίνη ο Θεός συγχωρητικός!…

Ο ιατρός Στόγιαν Αδάσεβιτς είναι ο μοναδικός γυναικολόγος στην Σερβία, ο οποίος δημοσίως ομολόγησε ότι η έκτρωση είναι φόνος, για τον οποίο ευθύνονται τόσο ο ιατρός, όσο και η μητέρα.
Μόλις κυκλοφόρησε (στα σερβικά) το βιβλίο του: « Η αγιότης της ζωής», το οποίο είναι μία συλλογή των άρθρων του περί της ενδομητρίου παιδοκτονίας. Παραθέτομε ένα μέρος αυτής της πολύτιμης μαρτυρίας, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Σερβικής Εκκλησίας «Ορθοδοξία»:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποία ήταν η στιγμή, που καταλάβατε ότι εκτελώντας την έκτρωση, φονεύετε το ανθρώπινον ον;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είμαι ιατρός, γνωρίζω τις πράξεις μου, είμαι ένοχος για όλες τις φρικαλεότητες που έκανα εργαζόμενος ως γυναικολόγος και είμαι υποχρεωμένος να μαρτυρήσω, να αφυπνίσω, να προειδοποιήσω ότι η διακοπή της εγκυμοσύνης ουσιαστικώς είναι φόνος του αγεννήτου ανυπερασπίστου παιδιού. Στις οριζομένες υποχρεώσεις της εργασίας μου ήταν και οι νόμιμες εκτρώσεις. Τοτε δεν γνώριζα ότι πράττω φόνο, τώρα, όμως, υποστηρίζω και γνωρίζω ότι η αμαρτία μου ενώπιον του Θεού είναι μεγάλη.

Στο Πανεπιστήμιο διδάχτηκα ότι το παιδί είναι ζωντανό, μόλις γεννηθεί με το πρώτον του κλάμα. Πριν το κλάμα υπάρχει μόνον ως ένα οργάνο της μητέρας του: ως ένα δόντι, ως ένας νεφρός, ως η σκωληκοειδής απόφυσις. Εκανα από 48.000 έως 62.000 εκτρώσεις! Αυτό είναι σαν να έχω εξαφανίσει μία ολόκληρη πόλη. Το Βελιγράδι έχει πολλά νοσοκομεία και αρκετές ιδιωτικές κλινικές, όπου έκεί γίνονται οι εκτρώσεις! Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 εμφανίσθηκε το υπερηχογράφημα με την διαγνωστική του δυνατότητα και μου έφερε πολλές εκπλήξεις. Είδα το έμβρυο, τους κτύπους της καρδίας του, τις κινήσεις, το άνοιγμα του στόματός του.

Στα μεγαλύτερα έμβρυα παρετήρησα το «πιπίλισμα» του αντίχειρα. Το έμβρυο σκεφτόταν και αισθανόταν, διότι αντιδρούσε στους βαθείς διαπεραστικούς ήχους ἐπιταχύνοντας τις κινήσεις του. Και ύστερα από 4-5 λεπτά, όσο διαρκεί η έκτρωση, το έμβρυον αυτό, αυτό το ίδιο ανθρώπινον ον, βρίσκεται τεμαχισμένον μεταξύ των εργαλείων στο τραπέζι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πότε παύσατε να κάνετε εκτρώσεις;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό που θα σας διηγηθώ τώρα, είναι οχληρό και πάρα πολύ επίπονο, αλλά δεν είναι δυνατόν να ωραιοποιούμε κάτι, το οποίον αφεαυτού είναι φρικτό. Προς θλίψη και δυστυχία μου το 1988 έκανα έκτρωση σε μία προχωρημένη εγκυμοσύνη των 4,5 μηνών. Κατά την διάρκεια αυτής της εγχειρήσεως, της οποίας τις λεπτομερείες δεν μπορώ να περιγράψω χωρίς ταραχή, αισθανόμενος φρίκη ανεκάλυψα τον φονιά μέσα μου. Μια εγχείρηση, η οποία έπρεπε να είναι μία πράξη ρουτίνας, μετατράπηκε σε ένα πραγματικό εφιάλτη.

Με την πρώτη κίνηση του θλάστου έβγαλα το χεράκι και το έρριξα επάνω στο τραπέζι των εργαλείων. Ιδοὺ – το νεύρο του χεριού έπεσε στην άκρη της κομπρέσσας βρεγμένης με ιώδιον. Το ιώδιον ερέθισε το νεύρον και το μικρούλικον χεράκι άρχισε να συσπάται. Με την επομένην κίνησιν έβγαλα το πόδι. Και συνέβη το ίδιον – τώρα έτρεμε και εσυσπάτο το πόδι. Κατι όμοιον δεν μου είχε συμβή ποτέ πριν.

Υστερον προσεπάθησα με τον θλάστην να συλλάβω και την καρδίαν, η οποία ακόμη εκτύπα και υπό τον θλάστην έκανε σπασμούς ολοένα και πιο αργά… ώσπου τελικά έπαυσε. Τοτε εσυνειδητοποίησα ότι έπραξα φόνο, ότι θανάτωσα άνθρωπο.

Η γυναίκα αιμορραγούσε πολύ, η ζωη της κινδύνευε. Προσηυχήθηκα:

«Κυριε, βοήθησέ με να σώσω αυτήν την γυναίκα και τιμώρησε εμένα!».

Έκτοτε ποτέ μου δεν επανέλαβα ομοία πράξη. Έτυχε η νέα μου γνώση να συμπίπτη με την άποψη της Εκκλησίας – ότι το έμβρυο είναι ζωντανό ήδη από τη σύλληψή του, δηλαδή από τη στιγμή της γονιμοποιήσεως του ωαρίου. Η ενδομήτριος παιδοκτονία είναι πολύ μεγαλυτέρη και βαρύτερη αμαρτία από τον απλό φόνο, επειδή το έμβρυο εντός της μήτρας είναι αδύναμο να αμυνθεί, ενώ δεν φταίει για τίποτε· μόνον εκείνο είναι άνευ προσωπικού πταίσματος σε όλο το ανθρώπινο γένος, διότι δεν γεννήθηκε καν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Για το πως θα χρησιμοποιηθούν τα έμβρυα, τα εκτρωθέντα κατά τη διακοπή της εγκυμοσύνης –τόσον την φυσικήν όσον και την τεχνητώς προκαλουμένη– δεν χρειάζεται η άδεια της μητέρας του εμβρύου. Ποία είναι η τύχη αυτών των τεμαχισμένων μικροσκοπικών σωμάτων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σπανίως διερωτάται κανείς τι συμβαίνει με αυτά τα έμβρυα στα νοσοκομεία μας. Στη χώρα μας κανείς δεν ανακοινώνει και δεν δημοσιεύει πληροφορίες αυτού του είδους. Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες βάσεις για την επιστημονικο-ερευνητική εργασία και για τη χρήση αυτών των εμβρύων στη φαρμακευτική βιομηχανία, διότι τούτο είναι εξαιρετικώς δαπανηρό. Και προς το παρόν, όσο γνωρίζω, δεν υπάρχουν καν οι συνθήκες για την εμπορευματοποίηση.

Σε εμάς αυτά τα έμβρυα αντιμετωπίζονται ως ιατρικό απόβλητο. Εναποτίθενται σε μαύρους σάκκους, μαζί με τα λοιπά όργανα τα απομείναντα από διαφόρους εγχειρήσεις στους ενήλικες ασθενείς και καίγονται όλα ως απόβλητα.

Ως κοινωνία είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε το παιδί ιατρικώς, ηθικώς, δικαστικώς και νομικώς, διότι πρέπει να έχει όλα τα δικαιώματα, τα οποία έχει ένας ενήλικας. Τούτο είναι το καθήκον μας προς όλα τα μέλη της κοινωνίας μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει η ακριβής στατιστική πληροφορία περί του αριθμού των διαπραττομένων εκτρώσεων στη Σερβία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι αδύνατον να υπάρχει ένα τέτοιο είδος στατιστικής και όλες οι σχετικες πληροφορίες είναι ψευδείς. Η μία στατιστική μας ενημερώνει ότι έχουμε 120.000 εκτρώσεις τον χρόνο, η άλλη στατιστική μας ενημερώνει ότι αυτός ο αριθμός είναι πολλαπλάσιος – 420.000 εκτρώσεις τον χρόνο. Εγὼ θεωρώ ότι σε ένα γεννημένο παιδί αντιστοιχούν 25 εκτρώσεις.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι άποψη έχετε για το ζήτημα της αντισυλλήψεως;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η αντισύλληψη σημαίνει το πράττειν εναντίον της συλλήψεως. Την ταξινομώ σε τρία είδη: Το πρώτο είδος είναι η εγκράτεια και είναι επιτετραμμένο· το δεύτερον είδος είναι η ικανοποίησις της ορμής άνευ εκσπερματώσεως και δεν είναι επιτετραμμένον· το τρίτον είδος είναι σατανικό και δίνει την δυνατότητα της εφαρμογής μιας ολόκληρης σειράς στην ουσία εκτρωτικών μέσων, αλλά τα οποία ονομάζουν αντισυλληπτικά: το σπιράλ, το «χάπι» κ.τ.λ.

Τι είναι το «σπιράλ»; Είναι ένα μηχανικόν στοιχείον, το οποίον εισάγεται στη μήτρα, για να προκαλέσει τη στείρωση. Το κάθε «σπιράλ» είναι εκτρωτικό. Τα πρώϊμα τέστ εγκυμοσύνης αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες, πού έχουν το «σπιράλ», εγκυμονούν περισσοτέρας φορές το χρόνο. Το «σπιράλ» μόνο εμποδίζει το έμβρυο να εμφυτευθεί στη μήτρα και εκείνο συνεπώς αποθνήσκει στην ηλικία της μιας εβδομάδος. Το ίδιο πράγμα έχουμε και με τα «χάπια». Αυτά εμποδίζουν την ωρίμανση του ωαρίου, αλλοιώνουν τον βλεννογόνον χιτώνα της μήτρας, ώστε να μη γίνει δεκτική για το έμβρυο.

Υπάρχουν πολλές απληροφόρητες γυναίκες, οι οποίες αφελώς υιοθετούν την κοινή ανεύθυνη στάση απέναντι στο ζήτημα αυτό. Είδατε στα μέσα ενημερώσεως, τα γυναικεία περιοδικά, στις εκπομπές και ακούσατε κάπου η ποτέ κανένα λόγο εναντίον των εκτρώσεων, των αντισυλληπτικών και της εξωσωματικής γονιμοποιήσεως;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι είναι εξωσωματική γονιμοποίηση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το έχω κάνει και αυτό. Υποστηρίζω ότι η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι κακό. Γονιμοποιούνται περισσότερα ωάρια, ενίοτε 10, 20 και παραπάνω, γίνεται διαφοροποίηση και θανατώνεται κάθε περισσευούμενο έμβρυο, για να διευκολυνθεί η επιβίωση το πολύ τριών εμβρύων. Εάν ληφθούν περισσότερα από τα τρία, τότε είναι ανάγκη να μειώσουμε τον αριθμόν τους, διότι η μήτρα δεν θα μπορεί να αντέξει την κυοφορία.

Πηγή:

Εφημερ. Ορθόδοξος Τυπος,

αριθ. 1579/7.1.2005, σελ. 3

Μετάφραση από τα σερβικά: Μιλίτσα Βέσκω

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s